Återblickar på arrangemang

Handelskammaren erbjuder varje år ett digert program med frukost- och lunchmöten, seminarier, utbildningar och andra event. Vi tar upp dagsaktuella ämnen och bjuder in till olika platser i Sydsverige. Ofta sker arrangemangen i samarbete med medlemsföretag. Ibland tar vi med oss kameran och förevigar mötet. Bilder från årets arrangemang finns på vår Facebooksida.

02-04/12 Stort intresse för NSAB 2015

På tre orter runt om i södra Sverige slöt deltagare upp för att lära sig mer om de nya reglerna för godstransporter – NSAB 2015. Per Olsson, MAQS Advokatbyrå, uppdaterade totalt över 100 personer om hur deras företag påverkas rent praktiskt av de nya reglerna och vad de måste tänka på innan de börjar använda dem i sin dagliga verksamhet.

Läs mer och se bilderna

24/11 Seminarium om Krokommålet och nya regler

Intresset var stort att få lära sig mer om Arbetsmiljöverkets nya föreskrifter om organisatorisk och social arbetsmiljö. Sedan det uppmärksammade Krokommålet har frågan varit högprioriterad av Arbetsmiljöverket och i slutet av mars 2016 träder de nya reglerna i kraft.

Läs mer och se bilderna

17/11 Företagsbesök på Staples

I tisdags var Handelskammarens Inköpsnätverk på företagsbesök på Staples central lager i Norden som ligger i Växjö. Det är en imponerande anläggning på 20000m2 både när det gäller lagerhantering, distribution och logistik.

Läs mer och se bilderna

4/11 BusinessForum 2015

Den 4 november bjöd Handelskammaren tillsammans med IKEA in till BusinessForum i Älmhult med temat varumärke.
Moderator för dagen var Handelskammarens VD, Stephan Müchler, som hälsade alla välkomna och lämnade sedan över ordet till dagens första föreläsare: Michael Stjernquist, VD för IKEA AB.

Läs mer och se bilderna.

29/10 Företagsbesök på Lakritsfabriken i Ramlösa

Lakritskaffe, lakritsglögg, lakritspepparkakor och massor av olika varianter av lakritsgodis – det bjöds våra 40 deltagare på när vi besökte Lakritsfabriken i Helsingborg.

Läs mer och se bilderna

22/10 Utmaningarnas Hus

Det var ett glatt och förväntansfullt gäng som möttes på Utmaningarnas Hus i Limhamn. Efter kaffe och mingel fick vi lyssna på Utmaningarnas Hus VD Olle Sjölund när han berättade om företagets historia och framtid.

Läs mer och se bilderna

8/10 Tulldagen 2015

Den 8 oktober gick Tulldagen 2015 av stapeln på Malmö Live. Efter en god gemensam frukost hälsade Per Anders Lorentzon de nära 300 deltagarna varmt välkomna till dagens konferens. Mycket fokus under dagen låg på den nya tullagstiftning som träder i kraft den 1 maj 2016.

Läs mer och se bilderna

5/10 Företags besök på Beneli AB

I måndags var Handelskammaren på besök hos Beneli AB i Helsingborg. Beneli har gått från att vara ett traditionellt tryckeri till en internationell tillverkare av etiketter. Företaget har över 60 anställda och producerar idag funktionella självhäftande lösningar – eller enklare uttryckt: smarta etiketter.

Läs mer och se bilderna

22/9 e-Handelsdagen i Kalmar

Den 22 september var det e-Handelsdagen i Kalmar med fler än 125 deltagare på plats. Temat för dagen var ”Digitalisering”, ett ämne som berör oss alla. Hela dagen var mycket informationsgivande och lärorik.

Läs mer och se bilderna

16/9 Företagsbesök hos Danske Fragtmænd

I onsdags arrangerade Handelskammaren ett företagsbesök på transportföretaget Danske Fragtmænds anläggning i Taastrup. Danske Fragtmænd är Danmarks största transportgrupp med 25 fraktterminaler över hela landet och fler än 3 300 medarbetare.
Läs mer och se bilderna

21/4 Företagsbesök på HemoCue i Ängelholm

Ett stick i fingret var utlovat denna dag då 25 medlemmar från Handelskammaren gästade HemoCue i Ängelholm. HemoCue - som är en del av The Radiometer Group - utvecklar, tillverkar och marknadsför produkter för medicinsk diagnostik. De flesta som varit på en hälsoundersökning känner säkert igen deras röda mätinstrument.
Läs mer och se bilderna

17/4 Nätverksträff och afterwork på Hotel Skansen

Handelskammaren arrangerade tillsammans med Hotel Skansen en nätverksträff och afterwork. Talade gjorde Bjärekungen och superentreprenören Erik Paulssons, Lars Henningsson, VD för Scandinavian Resort och Thomas Wallén från Lagadère.
Läs mer och se bilderna.

 

11/3 Samverkardag i Uppvidinge

Tillsammans med Linneuniversitetet (LNU) och näringslivsenheten i Uppvidinge Kommun arrangerade Handelskammaren en samverkardag i Uppvidinge den 11 mars. Intresset för dagen var stor och på plats fanns representanter från universitetet, det lokala näringslivet och kommunen. Läs mer och se bilderna här.

27/1 Nätverksträff på Malmö högskola

Handelskammaren och Malmö högskola höll i slutet av januari en nätverksträff tillsammans. Ämnet var samarbete mellan högskola och näringsliv. Läs mer och se bilderna här.

Att upplåta en arena för nya kontakter är viktigt för Handelskammaren. Här en bild från minglet på Höstmötet.
Deltagarna följde intresserat Handelskammarens Höstmöte
Handelskammarens seminarium inleddes med fika och mingel.
Handelskammarens informationsmöte samlade många.
Minglande besökare under invigningen av det nya kontoret i Växjö.
Handelskammaren erbjuder många olika utbildningar inom internationell handel, här ett foto från seminariet om leveransvillkor.

Om oss på en minut

Medlemmar kan via Handelskammaren bjuda in till invigning, frukostmöten, seminarier och kundträffar.

Alla medlemmar har möjlighet att publicera erbjudanden under Member to member på www.handelskammaren.com

Vi blickar tillbaka på genomförda arrangemang via bild och text.

Logga in